Studiepraktik eller Studieopgaver

Få en studerende i studiepraktik  og få løst en specifik opgave


Studiepraktik er en mulighed hvor virksomheder kan få analyseret og udført en opgave, der fastlægges sammen med den studerende inden praktikstart. Praktikperioden er typisk på 3 måneder og tidspunktet er fastlagt af studieforløbet. Den studerende arbejder for virksomheden 37 timer pr. uge.
Opgaven skal bedømmes og godkendes af uddannelsesinstitutionen. Niveauet for den teoretiske viden spænder vidt fra korte og praktisk orienterede studier til universitetsstuderende på 5. år. Studiepraktik er som udgangspunkt ulønnet, men virksomheden godtgør ofte evt. kørselsomkostninger.

Samarbejde med studerende om studieopgaver


Studieopgave - få løst en opgave på teoretisk niveau.

En studieopgave er en mulighed for at få et oplæg til, hvordan virksomheden kan løse en udfordring eller opgave. Den studerende løser typisk opgaven hjemme og uddannelsesinstitutionen giver karakterer for de teorier den studerende har valgt at anvende for at løse opgaven. Løsningen er derfor mere teoretisk fokuseret end f.eks. studiepraktikken. Studieopgaven er som udgangspunkt ulønnet, men virksomheden godtgør ofte evt. kørselsomkostninger. Nogle gange vælger virksomheden efterfølgende at ansætte den studerende til udførelsen af opgaven.

Gæsterne kommer nu også på cykel til Nørre Hostrup

”Vi havde et ønske om at få flere gæster i sommerperioden, hvor alle andre har højsæson, og så ville vi gerne have skabt et attraktivt lejrskole koncept ”, fortæller Nis Hejsel fra NH Hotel og Konference,

”i min sparring med Erhvervenes Hus Aabenraa får jeg også ofte anbefalet at bruge den viden og evner studerende og højtuddannede har i udviklingen af min virksomhed”.

Derfor sagde Nis Hejsel ja, da Troels Søgaard, studerende på markedsføringsøkonom uddannelse hos Copenhagen Business Academy, kontaktede Nis Hejsel med et forslag om praktikophold. Troels Søgaard er fra Rødekro og havde tidligere arbejdet i NH Hotel og Konference, så han kendte huset.

”Jeg havde faktisk ikke tid, men jeg er rigtig glad for, at jeg tog mig tid – for udbyttet af Troels’ praktik giver mig tid i sidste ende, da de koncepter og materialer som Troels har udarbejdet styrker markedsføringsindsatsen og har allerede skabt nye kunder”, fortæller Nis Hejsel fra NH Hotel og Konference.

Læs hele historien ' Gæsterne kommer nu også på cykel til Nørre Hostrup'

Studerende fik bogtrykkeren op i helikopteren - og på Facebook

Nye markedsføringsinitiativer og et øget salg via Facebook er nogle af de positive resultater Tinglev Bogtrykkeri har fået ud af at have en højtuddannet studerende i praktik.

”Mine forventninger til en studerende i praktik var ikke ret høje – ville en ung studerende finde et bogtrykkeri i Tinglev interessant og kunne en virksomhed som min få gavn af en studerende? Men jeg har ændret holdning, for vi har fået rigtig meget ud af at have Jane i praktik. Hun har stillet mig mange interessante spørgsmål, der har tvunget mig væk fra driften og ”op i helikopteren” og fået mig til at se på min virksomhed med andre øjne. Jeg opdagede nogle åbenlyse styrker og udfordringer, jeg ikke havde lagt mærke til før,” fortæller Tim Skovmand, ejer af Tinglev Bogtrykkeri.

Læs hele historien om den studerende der fik bogtrykkeren op i helikopteren og på FB

Produktionsvirksomhed fik nye salgsværktøjer til det globale marked

Lesjöfors i Tinglev fik med en international studerende ny salgsstrategi til det globale marked, og introduceret LinkedIn som nyt effektivt værktøj til nye internationale kundekontakter.

Lesjöfors, der producerer trykfjedre til bl.a. termostater, ventiler og hydraulik, har med automatisering og LEAN løbende optimeret produktionen og med ISO certificeringer forbedret kvaliteten i arbejdsprocesser og produkter.

”Vi har et højt fagligt niveau med specialisteret teknisk viden og det har altid været en styrke for virksomhedens udvikling at få den nyeste viden ind i form af studerende i praktik som f.eks. ingeniører eller maskinteknikere”, fortæller Steen Hedegaard, direktør i Lesjöfors.


Behov for ny viden og blik for international udvikling

Lesjöfors bevæger sig indenfor for en nicheproduktion af trykfjedre og har et godt fodfæste på det internationale marked – men med ambition om udvidelse af kundekredsen var nye tiltag nødvendige i virksomhedens salg og markedsføring. Inden Anita Andersen fra Erhvervenes Hus
Aabenraa trådte ind af døren med projekt Viden til Landet havde Steen Hedegaard besluttet sig for at føre de gode erfaringer med højtuddannede studerende på det tekniske område med over i udviklingen af deres globale salg og markedsføring.


”Vi havde behov for at få ny viden og nye øjne med et internationalt syn på virksomheden og få alt op at vende for at finde nye muligheder i salgs- og markedsføringsstrategien”, fortæller Steen Hedegaard, ”besøget fra Erhvervenes Hus Aabenraa satte skub i processen, og vi fik med hjælp af SDU Erhverv lavet et stillingsopslag på Syddansk Universitet jobbørs, som Martina Bezchlebová reflekterede på”.

Læs hele historien om Lesjöfors og deres praktikforløb med Martina Bezclebová

Klogt hoved fyrer op under Bov Kro

En højtuddannet i en måneds praktik har givet Bov Kro klare mål for udvikling af kroen og inspiration til fortsat at samarbejde med de kloge hoveder.

Siden 2009 har Bjartur Peturson og Ragga Jonsdottier knoklet med renoveringen af Bov Kro både udvendig og indvendig. Der er blevet ryddet grundigt i haven ligesom kroen sættes i stand i etaper og kroen har p.t. fået helt nyt køkken og tjenergang og samtlige lokaler og 17 værelser er renoveret fra top til tå.


”Efter vi har fået kroens omdømme op at stå igen er det tydeligt, at der er brug for kroen i området”, fortæller Bjartur Peturson, ”da vi overtog kroen var der 300 forudbestillinger i foråret 2010 - her i foråret 2013 har vi 3.000 forudbestillinger”.


Bov Kro fik nye ideer og sparring på koncept

Da Bjartur og Ragga købte kroen tog de kontakt til Erhvervenes Hus Aabenraa og har herigennem fået skabt muligheder via projektet Viden til Landet, der handler om at få de lokale virksomheder i Aabenraa kommune til at gøre brug af højtuddannedes kompetencer. Her fik Bov Kro en højtuddannet i 1 måneds praktik, hvor målet var at blive skarpere på markedsføringsmuligheder og få udarbejdet materiale til søgning af fondsmidler.


”Med Tinna fik vi nye tanker på vores koncept for udvikling og markedsføring af kroen”, fortæller Bjartur Peturson, ”hun kunne sparre os på vores ideer og komme med nye input og et nyt syn udefra, hvilket har gjort os mere målrettet på hvad vi vil med kroen”.

Læs hele historien 'Klogt hoved fyrer op under Bov Kro'

Praktikforløb skabte nyt kulinarisk tilbud

Et praktikforløb med en erfaren og veluddannet ledig har skabt nye initiativer til business segmentet hos Holdbi Kro A Hereford Beefstouw

Som forpagter og franchisetager af Holdbi Kro A Hereford Beefstouw er der nok af opgaver at tage fat på i hverdagen for Paul Loichtl. Mad, vin og service af højeste kvalitet har første prioritet - en prioritet Paul Loichtl gerne ville have flere virksomheder til at kende.

Få ideerne ført ud i praksis
Anita Andersen fra Erhvervenes Hus Aabenraa havde i første omgang åbnet op for muligheden med at få en højtuddannet i spil. Da en IGA konsulent pustede til ilden ved et senere besøg, bed Paul Loichtl på og fik sammen med IGA konsulenten defineret praktikopgaverne og slået dem op i en database. IGA står for Innovativ Globaliserings Agent - et EU-støttet projektforløb, der opkvalificerer veluddannede lediges kompetencer indenfor vækst og eksport.

”At få synliggjort kroen mere overfor nuværende og nye forretnings-kunder var en af de opgaver, jeg ikke selv havde tid til, men som var vigtige”, fortæller Paul Loichtl, ”selvom jeg har et stærkt brand med ressourcer fra hovedkontoret i ryggen, har jeg også mange ideer i hovedet til udvikling i lokalområdet, som jeg gerne vil have ført ud i praksis

Læs hele historien: Nye øjne og ressourcer skaber kulinariske tilbud til virksomheder

Seneste nyheder

Konferencen d. 24. marts som skulle markere afslutningen af projekt...

Læs mere

Dansk-Tysk regionalkonference

Du er inviteret til:


Fagligt kvalificeret...

Læs mere